Opplevelsen av et sted

mai 9, 2013 by

Dans. Et sted
– mønstring av stedsspesifikk dansekunst 29. april 2013/Bergen,
arrangert av Bergen Dansesenter og Wrap.
I forbindelse med den faglige diskusjonen har flere av de involverte bidratt med tekster om stedsspesifikt arbeid. Dette er en av dem.

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Noe endrer seg i mitt forhold til steder der jeg har gjort noe mer enn bare å gå forbi, som å medvirke i et kunstprosjekt. Det blir mitt sted og gir meg en opplevelse jeg kan fremkalle hver gang jeg senere passerer.
Opplevelsen er som en hemmelighet fylt av viten om detaljer jeg ellers ikke ville lagt merke til, følelsen av en bevegelse jeg gjorde akkurat der, minnet om et sted som senere er endret, kanskje forsvunnet helt.
Jeg føler eierskap til stedet, jeg blir glad i stedet, jeg kjenner ansvar for stedet. Men jeg hevder ingen enerett på stedet. Flere kan av ulike grunner ha sin opplevelse av samme sted, og sammen tilfører vi stedet en verdi.
Det finnes ikke steder som er ingensteds.

Av Liv Basberg

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *