Bevegelsens fremmarsj

sep 12, 2014 by

Det er september og 2014. Jeg er på vei til Dansens Hus. For andre gang inntar Bevegelsen huset med stor H. Dansens Hus åpner døra til studioscenen og foajeen, serverer kaffe og te, mens vi står for idé og praksis. Tid og rom er avklart. Hvem som kommer, og hva som vil skje, er åpent.

I magen er det en iver. Arbeidstanker spinner i det som for tida ligner bomullsgrøt. Det at Bevegelsen møtes, gjør noe med meg. Jeg får lyst til å skape, får lyst til å skrive.

I disse dager har Bevegelsen tatt over institusjonen Dansens Hus. Ikke bokstavelig talt tatt over, men vi er der. Det åpner seg muligheter til å skape kunst innenfor en virksomhet vi ikke nødvendigvis har skapt noe i tidligere. Det er politisk jobbing, vi samarbeider om å få innpass, og får det. Vi lager et her framfor et der.

Jeg tenker på Bevegelsen som en paraply som igjen kan romme ulike prosjekt, hvorav tilstedeværelsen på Dansens Hus er ett prosjekt. Bevegelsen bidrar med nybrottsarbeid innen dansefeltet. Lignende arbeid har foregått tidligere, det er ikke det, men nok en gang handler det om en gruppes vilje og behov for å skape utvikling. Å få noe nytt på trappene. Kanskje som den gang da Høvikballetten jobbet for at det skulle gå an å leve av moderne dans i Norge. Det kjennes viktig å bidra nå, sånn som det helt sikkert gjorde da.

“Bevegelsen er et kunstnerisk prosjekt som baserer seg på en solidarisk mentalitet, delingsprinsipp, engasjement til innflytelse, vekstprinsipp, bygge på hverandres bidrag, risiko, sårbarhet, spille med åpne kort, en ikke-hierarkisk grunn, dialogisk” (Bevegelsen på facebook, 10.09.14). Nå, under Bevegelsens opphold på Dansens Hus gjelder følgende; 1) alle dansekunstnere eller andre med interesse er velkomne, og 2) de som kommer kan enten ta med eget arbeid eller møte opp å se hva som skjer. Vi utforsker måter å jobbe og organisere oss på. Ikke minst, vi har medvirkning og påvirkning på hvilken vei dansekunsten tar.

Ønsket for Bevegelsen på Dansens Hus er at vi kan møtes hver tirsdag denne høsten – la innholdet være åpent – la det ta veien som deltakerne skaper – å tørre og ikke vite hva målet er. Med ett lages et potent rom. Det er i grunn arbeidet, å lage potensiale. For derfra kommer sjølveste arbeidet – og er det ikke det vi alle leter etter.

“Bevegelsen er åpen for alt og alle. Bevegelsen har ingen agenda eller plan. Bevegelsen er de som møter opp. Bevegelsen blir det vi gjør den til. Vi som tenker på Bevegelsen og tar grep om den, gir Bevegelsen retning. Bevegelsen finner ut av hva den er i det den finner sted. Bevegelsen er både fasilitering av prosjekter, og samtidig et prosjekt i seg selv (Bevegelsen på facebook, 11.09.14).”

Jeg håper vi sees.

Skrevet av Astrid Groseth

Related Posts

Tags

Share This

1 Comment

  1. Brynjar Åbel Bandlien

    Je! det gjør vi 🙂

    Brynjar

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *